ITsjefen - Datasenter

NDC1 på Pirsenteret i Trondheim var ITsjefen's første datasenter. Datasenteret har tilførsel fra to trafo stasjoner, og alle kunder har mulighet for to eller flere egne strømkurser tilgjengelig til hvert server skap/ rack. 
I tillegg har du som hoster din server hos oss, tilgang på utvidet kjøling, datagulv med regulerbare plater, koblingspunkter og overvåking.

Overvåking:

Et mobilt dieselaggregat i Pirsenteret kan manuelt sikre tilgang på strøm til utvalgte kritiske system i tilfelle lengre utfall. 

Senterets kjølesystemer består av seks uavhengige kjøleenheter med egne ute- og inne-moduler for full redundans. Driften av anlegget forvaltes av GK, som har vaktavtale for løsningen.

Strøm:

Datasenteret er beskyttet mot feil med egen redundant tilgang mot Pirsenterets to hoved-trafostasjoner. Fordelingen av strøm til de ulike skap er gjort gjennom en til tre uavhengige 16A kurser. Ved behov kan et skap få ytterligere kurser eller annen leveranse som 32A etc. En UPS-løsning i eget skap anbefales for kortere strømbrudd.